sobota, listopada 24, 2018

Schabowe pod ryżową czapeczką


Schabowe pod ryżową czapeczką


Nie muszą być zawsze tradycyjne schabowe bo ile można je jeść. Proponuję z ryżem, trochę dziwne ? ale pyszne ;)


Składniki:
·       1 torebka ryżu
·       10 dag sera żółtego
·       ½ kg schabu
·       ½ szk. mleka
·       Sól
·       Olej do smażenia
·       Bułka tarta do panierki
·       Mąka pszenna do panierki
·       Pieprz
·       2 jajka
Sposób przygotowania:
1.   Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy.

2.   Doprawiamy pieprzem oraz solą.

3.   Ryż  ( jedną torebkę )gotujemy w osolonej wodzie.

4.   Po ugotowaniu wykładamy ryż do miski.

5.   Wlewamy mleko.

6.   Dodajemy ser starty na tarce o dużych oczach.


7.   Wszystko razem dokładnie mieszamy.

8.   Na każdy kawałek mięso rozprowadzamy ryż, uklepując go ręką.

9.   Schabowe obtaczamy w mące.

10.                    Następnie w jajku.

11.                    Na koniec w bułce tartej.

12.                    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

13.                    Kotlety gotowe.









14.                    Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz