sobota, 17 listopada 2018

Roladki z rzodkiewką i serkiem


 Roladki z rzodkiewką i serkiem


Bajeczne roladki z nadzieniem śmietanowym z warzywami, zatopione w sosie serowym.


Składniki:
·       1 filet z kurczaka
·       Mała cukinia
·       Cebula
·       15 dag pieczarek
·       Serek śmietankowy
·       Kilka rzodkiewek
·       Sól
·       Mąka pszenna do obtoczenia
·       Olej do smażenia
·       ½ pęczka szczypiorku
·       Przyprawa do kurczaka
·       Pieprz
·       Kostka rosołowa
·       Sos serowy Knorr
Sposób przygotowania:
1.    Fileta kroimy w plastry, rozbijamy.



2.    Doprawiamy przyprawą oraz solą.


3.    Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.

4.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

5.    Przyprawiamy pieprzem oraz sola.

6.    Podlewamy odrobiną wody i dodajemy kostkę rosołową.

7.    Sos rozrabiamy w ½ szk. wody zimniej i wlewamy do grzybów, chwilę gotujemy.


8.    Serek śmietankowy przekładamy do naczynia.


9.    Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy do serka.

10.          Szczypiorek drobno siekamy, połowę mieszamy z serkiem.



11.          Farszem smarujemy każdy kawałek mięsa.

12.          Cukinie obieramy i kroimy w plastry, po jednym kawałku układamy na farszu.


13.          Zawijamy Ciasno roladki.

14.          Obtaczamy w mące.

15.          Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

16.          Wykładamy do naczynia.

17.          Polewamy sosem serowo – pieczarkowy,
18.Dekorujemy szczypiorkiem.
19.          Danie gotowe.







20.          Smacznego.

2 komentarze:

Drukuj