czwartek, 15 listopada 2018

Kolorowe roladki


Kolorowe roladki


Roladki nadziewane marchewką oraz groszkiem, zmieszane z serkiem który sprawia że roladki są soczyste i smaczne.
 
Składniki:
·       ½ kg schabu
·       1/3 opakowania mrożonego groszku
·       1/3 opakowania mrożonej marchewki
·       Serek śmietankowy
·       Sól
·       Pieprz
·       Olej do smażenia
·       Bułka tarta do panierki
·       2 jajka
Sposób przygotowania:
1.    Warzywa gotujemy w osolonej wodzie.

2.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.

3.    Doprawiamy pieprzem oraz solą.

4.    Marchewkę z groszkiem mieszamy z serkiem.




5.    Na każdy plaster mięsa układamy farsz.

6.    Zawijamy roladki.

7.    Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku.

8.    Następnie obtaczamy w bułce tartej.

9.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

10.                      Roladki gotowe.







11.                      Smacznego.

1 komentarz:

  1. Wyglądają przepysznie :) Taki przepis to super sposób na urozmaicenie wieprzowiny. Ja robię bardzo podobnie wyglądające kieszonki tylko wykorzystuję do tego mini warzywa :) Polecam wypróbować super efekt.

    OdpowiedzUsuń

Drukuj