środa, 7 listopada 2018

Filet pod porową powłoczką

Filet pod porową powłoczką


Filety z kurczaka  z dodatkiem pora, który  nie tylko ma właściwości lecznice ale również wykorzystywany jest  do potraw. Smak pora dodaje nam wyrazisty smak.
 
Składniki:
·       1 filet z kurczaka
·       Por
·       20 dag pieczarek ugotowanych
·       Papryka czerwona
·       Przyprawa do kurczaka
·       Sól
·       Olej do smażenia
·       Sos czosnkowy
·       20 dag sera żółtego
Sposób przygotowania:
1.    Fileta kroimy na większe kawałki.
2.    Przyprawiamy przyprawą oraz solą.

3.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

4.    Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

5.    Pora kroimy , przekładamy do miski.

6.    Dodajemy pieczarki.

7.    Z papryki usuwamy gniazdo, kroimy drobno dodajemy do pora.

8.    Łączymy z sosem i mieszamy.


9.    Farsz wykładamy na kurczaka.

10.                     Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, posypujemy farsz.


11.                     Zapiekamy w piekarniku 20 minut w 180˚C.
12.                     Danie gotowe.





13.                     Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj

Roladki Suprajski