wtorek, października 02, 2018

Kieszonki drobiowe z Rukolą


Kieszonki drobiowe z Rukolą



Rukola ma ostry smak co nadaje potrawą wyrazisty smak, po za tym poprawia odporność  i działa przeciwnowotworowo.



Składniki:
·       1 filet z kurczaka
·       Trochę Rukoli
·       Przyprawa do kurczaka
·       Sól
·       pieprz
·       Olej do smażenia
·       10 dag. pieczarek
·       Cebula mała
·       10 dag sera żółtego
·       Bułka tarta do panierki
·       Jajko
Sposób przygotowania:
1.    Fileta kroimy do większe kawałki, doprawiamy przyprawą oraz solą.

2.    Robimy w każdym kawałku otwór.    

1.    Pieczarki kroimy następnie prużymy na rozgrzanym oleju.   

1.    Cebulę obieramy, kroimy w kostkę dodajemy do pieczarek.


5.    Doprawiamy pieprzem oraz solą, studzimy i przekładamy do naczynia.


6.    Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z pieczarkami.

7.    Dodajemy rukolę i  dokładnie mieszamy.

8.    Napełniamy farszem otwór w mięsie.


9.    Panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej.


10.                      Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

11.                      Danie gotowe.






12.                      Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz