sobota, 29 września 2018

Filety pod pierzynką serowo pieczarkową.


Filety pod pierzynką serowo pieczarkową.


Filet  z kurczaka dobrze przyprawiony, przykryty ciepłą jesienną pierzynką z pieczarek oraz serka to idealna propozycja na chłodny dzień.


Składniki:
·       1 filet z kurczaka
·       1 serek topiony
·       25 dag pieczarek
·       Papryka czerwona
·       Pieprz
·       Sól
·       Olej do smażenia
·       Przyprawa do kurczaka
·       15 dag sera żółtego
Sposób przygotowania:
1.    Fileta kroimy na plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

2.    Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3.    Pieczarki kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

4.    Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do pieczarek.

5.    Doprawiamy pieprzem oraz solą.

6.    Z papryki usuwamy gniazdo i kroimy w drobne paseczki, dodajemy do pieczarek.

7.    Na koniec wkładamy serek topiony i prużymy do chwili  aż się rozpuści.

8.    Farsz nakładamy na fileta.

9.    Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, posypujemy każdy kawałek mięsa.



 10.          Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
11.          Danie gotowe.






12.          Smacznego.



Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Drukuj

Indyk w galarecie