Kulinarna Chwila: Szybki sposób na Śledzie Meksykańskie Kulinarna Chwila: Szybki sposób na Śledzie Meksykańskie

piątek, sierpnia 24, 2018

Szybki sposób na Śledzie Meksykańskie

                     Szybki sposób na Śledzie Meksykańskie

 
Dla smakoszy kuchni meksykańskiej, proponuję śledzie w smacznym sosie. 


Składniki:
·       ½ kg śledzi solonych
·       1 słoik sosu meksykańskiego
·       1 papryka żółta
·       1 papryka czerwona
·       Cebula
·       Puszka czerwonej fasoli
·       Ostra papryka
·       Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1.    Śledzie moczymy w  wodzie 3 godziny.
2.    Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

3.    Z papryki usuwamy gniazda i kroimy drobno, dodajemy do cebuli.


4.    Odsączamy fasolkę i również dodajemy do cebuli.


5.    Następnie dodajemy sos.


6.    Doprawiamy paprykę.

7.    Płaty śledziowe kroimy na małe kawałki.


8.    Wszystko razem mieszamy.
9.    Wkładamy do lodówki.
10.          Podajemy  na zimno.
11.          Śledzie gotowe.





12.          Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz