czwartek, 12 lipca 2018

Schab nadziewany marchewką oraz groszkiem


  Schab nadziewany marchewką oraz groszkiem



Polecam bardzo dobry soczysty schab nadziewany warzywami z dodatkiem serka.
 
Składniki:
·       1 kg  schabu bez kości
·       1 opakowanie  mrożonki marchew z groszkiem
·       Przyprawa do mięsa wieprzowego
·       Sól
·       1 opakowanie twarożku Almette z ziołami.
·       Jajko
·       pieprz
Sposób przygotowania:
1.   Mięso oczyszczamy z błonek.

2.   Następnie robimy otwór w mięsie tak żeby włożyć farsz.




3.   Marchewkę z groszkiem gotujemy w osolonej wodzie.

4.   Po ugotowaniu studzimy i przekładamy do miski.

5.   Wbijamy jajko.

6.   Dokładamy serek.


7.   Doprawiamy pieprzem oraz solą.


8.   Dokładnie mieszamy.
9.   Schab solimy i posypujemy przyprawą do mięso.

10.        Nadziewamy mięso farszem.
11.        Wkładamy do woreczka do pieczenia, przekładamy na blaszkę  i zapiekamy 45  minut w 180°C.

12.        Roladę po upieczeniu kroimy w plastry, układamy na półmisku.
13.        Danie gotowe.





14.        Smacznego.


Skandynawskie lato 2018




Skandynawskie lato 2018



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj

Czarodziejska Sałatka