czwartek, 26 lipca 2018

Ogórki w plastrach kiszone.


Ogórki w plastrach kiszone.


Kiedyś mi zostały ogórki i postanowiłam je w taki sposób wykorzystać i co roku już je robię ;)


Składniki:
·       5 kg ogórków
·       3 litry wody
·       3 łyżki soli
·       Koper
·       1 duży chrzan
Sposób przygotowania:
1.    Ogórki myjemy, następnie tniemy na cienkie plastry.

2.    Układamy w słoikach.

3.    Na wierzch wkładamy trochę kopru.

4.    Chrzan obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do słoika.




5.    Wodę mieszamy z solą i zalewamy ogórki tak aby były przykryte.
6.    Zakręcamy słoik i odstawiamy.


7.    Nie pasteryzujemy.
8.    Ogórki gotowe.



9.    Smacznego.




Banerek akcji:
https://weekendywdomuiogrodzie.blogspot.com/2018/07/robmy-przetwory-5-zaproszenie-do-udziau.html

Banerek na Durszlaku:

RÓBMY PRZETWORY! 5.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj

Czarodziejskie danie