czwartek, 5 lipca 2018

Filet rybny na sposób słodko – kwaśny


   Filet rybny na sposób słodko – kwaśny


Kiedy znudziła nam się ryba po grecku lub zwykła smażona, proponuję  na sposób słodki z brzoskwiniami i kwaśny z papryką.

Składniki:
·       ½ kg fileta rybnego
·       1 słoik  papryki konserwowej
·       1 puszka brzoskwiń
·       Koncentrat pomidorowy
·       Mąka pszenna do panierki
·       2 jajka
·       Sól
·       Papryka ostra
·       Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1.   Fileta kroimy na mniejsze kawałki, solimy.
2.   Następnie panierujemy, najpierw w jajku, później w mące.



3.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

4.   W międzyczasie obieramy cebulę, kroimy w drobną kostkę  i prużymy na rozgrzanym oleju.

5.   Paprykę oraz brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, podlewamy odrobiną wody.





6.   Przyprawiamy papryką.

7.   Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, chwile prużymy i sos gotowy.

8.   Rybę układamy w naczyniu.

9.   Polewamy sosem.

10.        Danie gotowe.





11.        Smacznego.





Skandynawskie lato 2018

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj

Sałatka wyobraźni