Kulinarna Chwila: Żołądki z Indyka w sosie myśliwskim Kulinarna Chwila: Żołądki z Indyka w sosie myśliwskim

piątek, maja 25, 2018

Żołądki z Indyka w sosie myśliwskim


Żołądki z Indyka w sosie myśliwskim

 

Składniki:
·       1 kg żołądków z indyka
·       1 mały słoik papryki konserwowej
·       ½ słoika ogórków konserwowych
·       20 dag pieczarek
·       Chili
·       Koncentrat pomidorowy
·       Sól
·       Vegeta
·        2 łyżki mąki pszennej
Sposób przygotowania:
1.   Żołądki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
2.   Zalewamy wodą i z dodatkiem Vegety gotujemy.

3.   Paprykę kroimy na małe plasterki i dokładamy do żołądków.


4.   Pieczarki również kroimy i dodajemy do żołądków.

5.   Do samą czynność robimy z ogórkami .



6.   Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowe, ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i doprawiamy chili.

7.   Mąkę rozrabiamy z wodą zimną i hartując dodajemy do żołądków, chwilkę gotujemy.

8.   Danie gotowe.





9.   Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz