wtorek, maja 29, 2018

Gołąbki w Cannelloni


 Gołąbki w Cannelloni



Makaronowe rurki nadziewane farszem gołąbkowym z młodą kapustką.
 

Składniki:
·       1 opakowanie makaronu cannelloni
·       ½ kg mięsa mielonego z łopatki
·       1/3 główki kapusty młodej
·       1 jajko
·       Bazylia
·       Sól
·       ½ woreczka ryżu
·       Cebula
·       1 koncentrat pomidorowy
·       Sos paprykowy z torebki
·       15 dag sera żółtego
Sposób przygotowania:
1.   Mięso mielonego przekładamy do miski.

2.   Cebulę kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju.

3.   Kapustę drobno kroimy i dokładamy do cebuli, podlewamy odrobiną wody i prużymy do miękkości, studzimy.


4.   Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu jak ostygnie dodajemy do mięsa.

5.   Kapustę dodajemy do mięsa.

6.   Wbijamy jajko.

7.   Przyprawiamy solą i wsypujemy bazylię.

8.   Wyrabiamy mięso i napełniamy farszem rurki makaronowe.

9.   Układamy w naczyniu żaroodpornym.

10.   Rozrabiamy sos, do naczynia wsypujemy sos paprykowy i przekładamy koncentrat mieszamy z dodatkiem wody.

11.   Sosem zalewamy makaron.

12.   Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.


13.                  Posypujemy zapiekankę.

14.                  Zapiekamy 40 minut w 180˚C.
15.                  Danie gotowe.





16.                  Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz