czwartek, 17 maja 2018

Bananowe racuszki


Bananowe racuszki


Pomysł na podwieczorek , drugie śniadanie a także dla niezapowiedzianych gości bo robi się szybko.
 

Składniki:
·       2 szk. mąki pszennej
·       250 ml jogurtu naturalnego
·       1 jajko
·       Szczypta soli
·       1 łyżeczka sody
·       2 łyżki cukru
·       2 banany
Sposób przygotowania:
1.   Do miski wsypujemy mąkę.

2.   Dodajemy jajko.

3.   Wsypujemy cukier, sodę oraz sól.

4.   Dodajemy jogurt i mieszamy.

5.   Banany kroimy w plasterki i dodajemy do miski.

6.   Dokładnie mieszamy.
7.   Łyżką nakładamy ciasto na rozgrzany olej i smażymy z obu stron.

8.   Racuchy gotowe.




9.   Smacznego.

2 komentarze:

Drukuj

Zupa Króla Artura