wtorek, kwietnia 17, 2018

Zapiekana karkówka po Kozacku


   Zapiekana karkówka po Kozacku


Soczysta , mięciutka karkówka  w pysznym sosie do tego ziemniaczki.
 
Składniki:
·       ½ kg karkówki wieprzowej
·       4 cebule
·       5 marchewek
·       Przyprawa do grilla
·       Sos sojowy
·       Sól
·       20 dag sera żółtego
·       6 łyżek majonezu pomorskiego
·       Olej do smażenia
·       5 łyżek ketchupu pikantnego
Sposób przygotowania:
1.   Karkówkę kroimy w plastry i rozbijamy.
2.   Marchew obieramy i kroimy w plastry.

3.   Cebulę obieramy i kroimy w pół księżyce.

4.   Połowę marchwi układamy na naczyniu żaroodpornym.

5.   Na marchew układamy połowę  cebuli.

6.   Smarujemy ketchupem.

7.   Polewamy sosem sojowym.


8.   Mięso doprawiamy przyprawą do grilla i solą.

9.   Karkówkę układamy na cebuli.

10.                    Przykrywamy ponownie pozostałą marchwią.

11.                    Na marchew wykładamy resztę cebuli.

12.                    Polewamy sosem sojowym.

13.                    Ketchup mieszamy z majonezem.



14.                    Sosem przykrywamy zapiekankę.


15.                    Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy sos.

16.                    Zapiekamy 45 minut w 180˚C.
17.                    Zapiekanka gotowa.





18.                    Smacznego.

3 komentarze:

  1. To się nazywa ten brak weny hihi. Tradycyjnie nie powiem nic nowego, no bo to jest pyszne :D

    OdpowiedzUsuń
  2. No proszę kogo tu mamy Głodomora ;) jeszcze ciebie nie było na fanpage hahaha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj tam, oj tam, od razu głodoMORE ;) Ja po prostu lubię dobre jedzonko i wcale to nie przekłada się na kilogramy xD

    OdpowiedzUsuń