czwartek, 26 kwietnia 2018

Schab z roszponką i serem.


Schab z roszponką i serem.


Dziś proponuję Schab nadziewany roszponką, jest to  jedna z najzdrowszych odmian sałaty – zawiera  witaminę C, co cytryna, zaś pod względem zawartości żelaza niemal dorównuje szpinakowi. 
 

Składniki:
·       ½ kg schabu
·       ½ opakowania roszponki
·       15 dag sera żółtego
·       Bułka tarta do panierki
·       2 jajka
·       Olej do smażenia
·       Przyprawa do mięsa wieprzowego
·       Sól
·       Papryka czerwona
Sposób przygotowania:
1.   Schab kroimy w plastry następnie rozbijamy.

2.   Mięso solimy i posypujemy przyprawą.


3.   Na każdy kawałek układamy pół plasterka sera.

4.   Na ser układamy kilka roszponek.

5.   Następnie dwa plasterki papryki.


6.   Roladki ciasno zawijamy.

7.   Panierujemy najpierw w jajku, po czym w bułce tartej.


8.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

9.   Roladki gotowe.





10.         Smacznego.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Drukuj

Sałatka Marudna Małgosia