Kulinarna Chwila: Schab pod pierzynką marchewkowo rzodkiewkową Kulinarna Chwila: Schab pod pierzynką marchewkowo rzodkiewkową

piątek, kwietnia 20, 2018

Schab pod pierzynką marchewkowo rzodkiewkową


Schab pod pierzynką marchewkowo rzodkiewkową


Kiedy zwykły schab staje się nudny można przykryć go pierzynką z różnych warzyw ja wybrałam marchewkę z rzodkiewką, danie wyszło bardzo smaczne.     
                                                                                              
Składniki:
·       ½ kg schabu
·       2 marchewki
·       Pęczek rzodkiewki
·       3 łyżki majonezu
·       3 łyżki ketchupu Roleski
·        Sól
·       Pieprz
·       Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.
2.   Smażymy na rozgrzanym oleju .

3.   Doprawiamy pieprzem oraz solą.



4.   Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.



5.   Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

6.   Następnie tą czynność powtarzamy z rzodkiewką, również ścieramy na tarce o dużych oczkach.

7.   Do warzyw dodajemy ketchup oraz majonez i dokładnie mieszamy.




8.   Tak przygotowaną pierzynką przykrywamy mięso.

9.   Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 180˚C.
10.        Danie gotowe.



11.        Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz