piątek, 23 marca 2018

Indyk z warzywami



  Indyk z warzywami


Pyszne białe mięso z indyka można wykorzystać jako potrawę na  świąteczny stół.
 
Składniki:
·       ½ kg fileta z indyka
·       Przyprawa do indyka
·       Sól
·       Olej do smażenia
·       ½ słoika fasolki zielonej w zalewie
·       ½ słoika fasolki białej w zalewie
·       ½ puszki kukurydzy
·       1 puszka mała marchewki młodej
·       ½ opakowania śmietany 18 %
Sposób przygotowania:
1.          Mięso kroimy w paseczki, solimy i posypujemy   przyprawą do indyka.



2.          Na rozgrzanym oleju prużymy fileta.

3.          Dodajemy pozostałe składniki wraz zalewą, dusimy  do momentu kiedy warzywa i mięso będzie dobre.





4.          Na koniec dodajemy śmietanę.

5.          Potrawka gotowa.




6.          Smacznego.

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię mięso z indyka, więc kradnę przepis. Przyda się coś lekkiego po świętach :)
    Zapraszam do mnie na sernik: https://amismakuje.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękuje lubię Sernik więc lecę do ciebie :)

    OdpowiedzUsuń

Drukuj

Placki ziemniaczane Foku-ski