poniedziałek, 19 lutego 2018

Frytki z piersi



Frytki z piersi



Bardzo dobre i szybkie danie jako przekąska.


Składniki:
·       1 filet z kurczaka
·       ½ opakowania migdałów
·       Bułka tarta
·       2 jajka
·       Przyprawa gyros
·       Sól
·       Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1.    Mięso kroimy w długie paski

2.    Przekładamy do miski i mieszamy z przyprawami: solą oraz przyprawą do gyrosa.

3.    Jajka roztrzepujemy na talerzu widelcem.
4.    Na drugim talerzu kruszmy migdały.

5.    Migdały mieszamy z bułką tartą.

6.    Mięso moczymy  najpierw w jajku a później obtaczamy w bułce,
7.    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

8.    Frytki gotowe.



9.    Smacznego.

2 komentarze:

Drukuj