poniedziałek, stycznia 29, 2018

Wątróbka drobiowa z marchewką

Wątróbka drobiowa z marchewką


Wątróbka ma delikatny smak i zapach, gdy dodamy do niej warzywa np. marchew to stanie się jeszcze smaczniejszą potrawą.


Składniki:
·         ½ kg wątroby drobiowej
·         Cebula
·         2 marchewki duże
·         1 przecier pomidorowy
·         Sól
·         Pieprz
·         Mąka do obtoczenia

Sposób przygotowania:
1.       Wątróbkę czyścimy w błonek i kroimy na mniejsze kawałki.

2.       Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
3.       Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

4.     Wątróbkę solimy i każdy kawałek obtaczamy w mące a następnie smażymy na rozgrzanym oleju.



5.       Dodajemy cebulę oraz marchew.




6.       Całość podlewamy odrobiną wody.
7.       Dusimy do zmięknięcia warzyw.
8.       Pod koniec duszenia dodajemy pieprz oraz koncentrat pomidorowy.



9.       Wątróbka gotowa.




10.   Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz