środa, grudnia 06, 2017

Zrazy wieprzowe w sosie grzybowym.



Zrazy wieprzowe w sosie grzybowym.



Składniki:
·         ½ kg schabu
·         Kilka paseczków papryki konserwowej
·         3 ogórki kiszone
·         8 plasterków boczku wędzonego
·         6 łyżeczek musztardy
·         Cebula
·         Kilka grzybów suszonych
·         Sól
·         Pieprz
·         3 listki laurowe
·         4 ziarna ziela angielskiego
·         Olej do smażenia
·         Mąka pszenna do obtoczenia i 2łyżki do zaprawki.

Sposób przygotowania:
1.      Schab kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem.

2.      Każdy kawałek mięsa solimy oraz pieprzymy.

3.      Następnie smarujemy musztardą.

4.      Ogórka  oraz paprykę kroimy w paseczki.
5.      Na mięśnie układamy kawałek boczku, ogórek, paprykę.



6.      Zwijamy ciasno w roladkę i spinamy wykałaczką.

7.      Obtaczamy  w mące.

8.      Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

9.      W brytfannę wlewamy wodę i dodajemy grzyby, gotujemy.

10.  Przekładamy usmażone roladki prużymy. 


11.  Na oleju od smażenia przesmażamy cebule i dodajemy do zrazów.
12.  Wkładamy liść laurowy oraz ziele anielskie.

13.  2 łyżki mąki rozrabiamy z zimną wodą tak żeby nie było grudek i zaprawiamy sos.

14.  Potrawa gotowa.
15.  Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz