piątek, 8 grudnia 2017

Leczo z fasolką szparagową



          Leczo z fasolką szparagową



Praktycznie z trzech składników mamy bardzo dobrą potrawę, którą również można wykorzystać jako dodatkowa potrawa na stół świąteczny, nie zawsze musi być z  mięsem .
 
Składniki:
·         ½ kg kiełbasy ( podwawelskiej )
·         1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej
·         1 słoiczek papryki konserwowej
·         Cebula
·         Olej do smażenia
·         Chili
·         Sól
·         1 puszka pomidorów
·         Koncentrat pomidorowy
·         2 łyżki mąki pszennej


Sposób przygotowania:

1.       Kiełbasę kroimy w kostkę, przesmażamy na rozgrzanym oleju.

2.       Cebulę obieramy  oraz drobno kroimy po czym przekładamy do  kiełbasy.

3.       Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie.

4.       Paprykę konserwową kroimy w paseczki i dodajemy do kiełbasy.

5.       Fasolkę po ugotowaniu dokładamy również do kiełbasy.



6.       Dodajemy pomidory z puszki.

7.       Koncentrat pomidorowy i doprawiamy przyprawami : solą i chili.


8.       2 łyżki mąki rozrabiamy w zimnej wodzie i zagęszczamy leczo

9.       Danie gotowe.
10.   Smacznego.






Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Drukuj

Zakręcona Pizza