środa, listopada 29, 2017

Roladki Schabowe z warzywami oraz boczkiem



Roladki Schabowe z warzywami oraz boczkiem

 
Składniki:
·       ½ kg schabu
·       20 dag pieczarek
·       20 dag boczku wędzonego
·       1 cebula
·       1 mały słoiczek papryki konserwowej
·       Sól
·       pieprz
·       Olej do smażenia

Składniki do panierki:
·       2 jajka
·       Bułka tarta
·       mąka

Sposób przygotowania:
1.    Mięso pokroić w plastry i rozbić.
2.    Cebulę obieramy i kroimy  kostkę, następnie prużymy na patelni.
3.    Boczek kroimy w drobną kostkę dodajemy do cebuli.

4.    Dodajemy pokrojone pieczarki nadal prużymy.

5.    Paprykę kroimy w cienkie paseczki, dodajemy do pieczarek.

6.    Doprawiamy pieprzem oraz solą.
7.    Farsz studzimy.
8.    Schab rozkładamy doprawiamy solą oraz pieprzem.

9.    Nakładamy farsz.

10.  Zawijamy w roladki.


11. Jajka roztrzepujemy na talerzu widelcem.
12. Przygotowujemy mąkę oraz bułkę.
13. Roladki obtaczamy najpierw w jajku następnie w mące ponownie w jajku i bułce tartej.
14. Tak gotowe roladki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
15. Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz