wtorek, listopada 28, 2017

Makaron z szprotkami



Makaron z szprotkami



Składniki:
·         ½ opakowania makaronu świderki
·         1 opakowanie pomidorów koktajlowych
·         Cebula
·         Mały słoik oliwek czarnych
·         Szczypta chili
·         Cytryna
·         2 łyżeczki bazylii
·         2 puszki szprota w sosie pomidorowym
·         Oliwa
·         Pieprz , sól
 Sposób przygotowania:
1.       Makaron gotujemy w osolonej wodzie. 

2.       Cebule obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. 
3.       Szprota rozdrabniamy i przekładamy do cebuli. 


4.       Z cytryny wyciskami sok dodajemy do ryby. 

5.       Pomidorki kroimy na polówki i również dodajemy do ryby.
6.       Oliwki odlewamy z zalewy, przekładamy szprota. 


7.       Wszystko doprawiamy przyprawami: pieprzem, solą, bazylią, chili. 

8.       Mieszamy z makaronem, danie gotowe. 


9.       Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz