czwartek, listopada 30, 2017

Filet z indyka z miętą oraz brzoskwiniami




Filet z indyka z miętą oraz brzoskwiniami


Składniki:
·       ½ kg fileta z indyka
·       1 puszka brzoskwiń
·       1 puszka kukurydzy
·       Kilka listków mięty
·       15 dag pieczarek
·       Cebula
·       Olej do smażenia
·       Przyprawa do indyka
·       Sól


Sposób przygotowania:
1.   Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na oleju.

2.  Indyka kroimy w kostkę dodajemy do cebuli.

3.  Posypujemy przyprawą do indyka oraz solą.

4.  Gdy mięso jest już prawie dobre dodajemy pieczarki oraz kukurydzę razem z zalewą.


5.  Sok z brzoskwiń wlewamy do mięsa a brzoskwinie kroimy w kostkę.
6.  Na koniec dodajemy brzoskwinie oraz  drobno pokrojoną mięte, chwilę prużymy.

7.  Danie gotowe.
8.  Smacznego.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz