czwartek, października 12, 2017

Kotleciki z sosie węgierskim



Kotleciki z sosie węgierskim

 Ulubione mojego Męża
 


Składniki
½ kg mięsa mielonego
2 jajka
Cebulka
bułka tarta
Przyprawa do kotletów mielonych Knorr
Żółty ser
Ogórek kiszony
Papryka konserwowa
Sos Łowicza węgierski
Sól
olej do smażenia 

Sposób przygotowania przepisu:
1. Mięso mielone, jajka, cebulka( drobno pokrojona) , przyprawa do kotletów mielonych, sól, trochę bułki tartej to wszystko wyrabiamy i formujemy kotleciki do środka wkładając- żółty ser, ogórek kiszony, paprykę konserwową tak przygotowane kulamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Następnie układamy w naczyniu i polewamy rozgrzanym sosem .
Smacznego;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz