Kulinarna Chwila: Udka ala polonezy Kulinarna Chwila: Udka ala polonezy

czwartek, stycznia 17, 2019

Udka ala polonezy


Udka ala  polonezy



Bardzo lubię udka pieczone z nadzieniem, różne pomysły na farsz są dobre, ja wykorzystałam aromatyczne pieczarki.
 
Składniki:
·       8 udek z kurczaka
·       Sól
·       20 dag pieczarek
·       ½ cebuli
·       3 łyżki ketchup
·       2 łyżki musztardy
·       Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami.
·       pieprz

Sposób przygotowania:
1.   Z udek wyjmujemy kości.

2.   Obtaczamy w przyprawie i doprawiamy solą.


3.   Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.

4.   Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki.


5.   Doprawiamy pieprze oraz solą.

6.   Dodajemy ketchup.

7.   Następnie musztardę, chwilę prużymy i studzimy farsz.

8.   Gotowym farszem nadziewamy udka.


9.   Układamy w rękawie do pieczenia.

10.                    Zapiekamy 40 minut w 180˚C

11.                    Udka gotowe.







12.                    Smacznego.

4 komentarze:

  1. 40 min....nie za krótko pieczone?

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie zrumienione z rękawa? Czy po rozcięciu jeszcze podpieczone,,

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie trzeba rozcinać rękawa, upieczone są w rękawie i zarumienione.

      Usuń