Kulinarna Chwila: Polędwica wieprzowa w sosie barbecue Kulinarna Chwila: Polędwica wieprzowa w sosie barbecue

wtorek, stycznia 15, 2019

Polędwica wieprzowa w sosie barbecue


Polędwica wieprzowa w  sosie barbecue


Polędwica wieprzowa ma wiele zastosowań, przygotowuje się ją na różne sposoby: duszone, smażone, a ja zachęcam w sosie barbecue o gęstej konsystencji.
 

Składniki:
·        2 polędwiczki wieprzowe
·        Cebula
·        Puszka pomidorów
·        Łyżka oliwy z oliwek
·        3 łyżki sosu sojowego
·        4 łyżki ketchupu pikantnego
·        Łyżki miodu
·        1 łyżka musztardy sarepskiej
·        Chili
·        ½ łyżeczki cukru
·        Sól
·        Pieprz
Sposób przygotowania:
1.     Do miski wlewamy oliwę.



2.     Dodajmy sos sojowy.


3.     Następnie miód

4.     Ketchup.

5.     Musztardę.


6.     Doprawiamy chili, pieprzem oraz cukrem.




7.     Dokładnie mieszamy.

8.     Z polędwiczek usuwamy błony, kroimy  w cztero centymetrowe plastry, doprawiamy solą.

9.     Przekładamy do marynaty i odstawiamy na godzinę.

10.Po tym czasie wyjmujemy mięso z marynaty i prużymy na patelni.

11.Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.

12.Gdy mięso jest już dobre, przekładamy do naczynia a do sosu który został nam od prużenia dodajemy resztę marynaty.

13.Wlewamy pomidory.


14.Chwilę gotujemy i polewamy sosem polędwiczki.
15.Danie gotowe.







16.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz