Kulinarna Chwila: Jajecznica w cieście francuskim Kulinarna Chwila: Jajecznica w cieście francuskim

wtorek, stycznia 08, 2019

Jajecznica w cieście francuskim


Jajecznica w cieście francuskim

Szybka kolacja lub przekąska, urozmaicenie dnia codziennego, choć gości też można zaskoczyć.
 
Składniki:
·       2 opakowania ciasta francuskiego
·       Cebula
·       3 berlinki
·       ½ papryki czerwonej
·       ½ pęczka szczypiorku
·       5 jajek ( jedno białko zostawiamy do posmarowania)
·       Sól

Sposób przygotowania:
1.   Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.

2.   Berlinki kroimy w krążki i dodajemy do cebuli.

3.   Z papryki usuwamy nasiona i kroimy w drobne paseczki.




4.   Dodajemy do kiełbasek.


5.   Wbijamy jajka i doprawiamy solą, mieszamy aż wyjdzie nam jajecznica.

6.   Szczypiorek siekamy i dodajemy do jajek na sam koniec.


7.   Ciasto francuskie rozkładamy.

8.   Kroimy na 6 części i po  bokach robimy paseczki.

9.   Na każdą część nakładamy farsz.

10.                    Na ukos zawijamy paski.

11.                    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

12.                    Smarujemy białkiem.


13.                    Zapiekamy aż ciasto się zarumieni.
14.                    Danie gotowe.








15.                    Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz