poniedziałek, stycznia 21, 2019

Francuska róża


Francuska róża



Ciasto francuskie a w nim szynka, ser przybrane papryczką to pokusa dla wszystkich miłośników oryginalnych przekąsek.


Składniki:
·       2 opakowania ciasta francuskiego
·       10 dag polędwicy drobiowej
·       10  dag sera żółtego w plasterkach
·       ½ papryki czerwonej
Sposób przygotowania:
1.    Rozkładamy ciasto i wycinamy koła.


2.    Cztery koła układamy w pasek tak żeby brzegi nachodziły na siebie.

3.    Układamy po pasku sera żółtego.

4.    Szynkę kroimy na połówki i wykładamy na ser.

5.    Zawijamy  w rulon ciasto, z brzegów robimy płatki różyczki.

6.    Układamy w formie do muffinek.


7.    Paprykę drobno kroimy.



8.    Posypujemy różyczki.

9.    Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
10.                      Różyczki gotowe.










11.                      Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz