Kulinarna Chwila: Lasagne ze schabowymi w sosie barbecue Kulinarna Chwila: Lasagne ze schabowymi w sosie barbecue

piątek, sierpnia 17, 2018

Lasagne ze schabowymi w sosie barbecue


Lasagne ze schabowymi w sosie barbecue


Inna niż wszystkie, schabowe przykryte pysznym sosem barbecue, sosem serowym, pod płatami makaronu to jakaś odmiana zwykłych schabowych.
 
Składniki:
·       1 filet z kurczaka
·       Bułka tarta do panierki
·       Mąka pszenna do panierki
·       Sól
·       pieprz
·       Olej do smażenia
·       9 szt. Makaronu lasagne
·       20 dag sera żółtego
·       2 opakowania mozzarelli
·       2 serki śmietankowe
·       1 przecier pomidorowy
·       1 szk. sosu barbecue
·       1/2 szk. mleka
·       2 jajka
Sposób przygotowania:
1.    Fileta kroimy na plastry, następnie rozbijajmy tłuczkiem.
2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3.    W naczyniu roztrzepujemy jajka.
4.    Do następnego wsypujemy mąkę.
5.    Do trzeciego bułkę tartą.

6.    Mięso panierujemy najpierw w jajku, mące, jajku i bułce tartej.




7.    Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

8.    Do miski wykładamy serki śmietankowe.


9.    Wlewamy mleko.

10.                     Doprawiamy pieprzem oraz solą.

11.                     Dodajemy połowę żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach.

12.                     Dokładnie mieszamy.

13.                     W następnej misce łączmy przecier pomidorowy z sosem barbecue.



14.                     Płaty makaronu gotujemy w osolonej wodzie.

15.                     W naczyniu żaroodpornym rozprowadzamy trochę sosu pomidorowego.

16.                     Następnie układamy 3 płaty makaronu.

17.                     Smarujemy sosem serowym.

18.                     Układamy schabowe.


19.                     Na schabowe ponownie sos pomidorowy.

20.                     Mozzarellę kroimy w plastry i układamy na sosie.


21.                     Ponownie wykładamy makaron.

22.                     Sos serowy.

24.                     Mozzarellę



25.                     Makaron.

26.                     Sos pomidorowy.

27.                     Na koniec drugą połowę sera żółtego.

28.                     Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 180˚C.
29.                     Zapiekanka gotowa.







30.                     Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz