Kulinarna Chwila: Kotleciki z nadzieniem pieczarkowym Kulinarna Chwila: Kotleciki z nadzieniem pieczarkowym

piątek, sierpnia 10, 2018

Kotleciki z nadzieniem pieczarkowym


  Kotleciki  z nadzieniem pieczarkowym

 Kotlety  mielone można czasami urozmaicić żeby nam się nie znudziły a w takim wydaniu są bardzo smaczne i  wyglądają na stole bardzo dekoracyjnie.
 
Składniki na kotlety:
·       ½ kg mięsa mielonego
·       Cebula
·       Sól
·       jajko
·       Pieprz
·       Majeranek
·       2 łyżki bułki tartej
·       2 łyżki śmietany 18 %

Dodatkowo na farsz:
·       2 cebule
·       ½ kg pieczarek
·       Olej do smażenia
·       Pieprz
·       Sól
·       20 dag sera żółtego
·       2 pomidory
·       Pól papryki żółtej


Sposób przygotowania:
1.    Wszystkie składniki na kotlety łączymy ze sobą robiąc kuleczki a w nich otwór.







2.    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

3.    Pieczemy 180 °C 40 minut.

4.    Cebule obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, wkładamy w otwory kotletów.


5.    Pieczarki kroimy prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą, wykładamy na cebulę.


6.    Nakładamy na każdy kotlet starty na tarce o dużych oczach ser, ponownie zapiekamy 10 minut.



7.    Pomidory oraz paprykę  pokroić w kostkę, dodać szczyptę czosnku, oliwę, posolić i dokładnie wymieszać.




8.    Ułożyć na kotletach.

9.    Danie Gotowe.





10.          Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz