Kulinarna Chwila: Rolada z Lasagne Kulinarna Chwila: Rolada z Lasagne

wtorek, lipca 24, 2018

Rolada z Lasagne


Rolada z Lasagne


Przepyszna rolada z płatami makaronu, zawinięta  w boczek w sosie beszamel.  

Składniki:
·       ½ kg mięsa mielonego
·       Szk. przecieru pomidorowego Passata
·       Cebula
·       1 łyżka ziół prowansalskich
·       15 pasków boczku wędzonego
·       6 szt. Makaronu lasagne
·       Sos beszamelowy
·       2 opakowania mozzarelli
Sposób przygotowania:
1.   Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

2.   Do cebuli dodajemy mięso mielone.

3.   Wlewamy przecier pomidorowy.

4.   Doprawiamy solą oraz ziołami.


5.   W formie układamy boczek tak aby paski zwisały w celu zawinięcia rolady.

6.   Na boczek układamy makaron.

7.   Następnie smarujemy sosem beszamelowym.


8.   Mozzarellę kroimy w plastry, układamy na sosie.





9.   Wykładamy połowe sosu pomidorowego z mięsem.

10.                    Powtarzamy czynność: makaron, sos, mozzarelle, mięso.








11.                    Na wierzch układamy makaron , mozzarellę.


12.                    Na koniec zawijamy boczek.

13.                    Zapiekamy 40 minut w  180˚C.
14.                    Zapiekanka gotowa.





15.                    Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz