Kulinarna Chwila: Polędwiczki wieprzowe zapiekane z gruszkami i żurawiną Kulinarna Chwila: Polędwiczki wieprzowe zapiekane z gruszkami i żurawiną

wtorek, czerwca 12, 2018

Polędwiczki wieprzowe zapiekane z gruszkami i żurawiną


  Polędwiczki wieprzowe zapiekane z gruszkami i żurawiną


Podobnie robiłam kaczkę i chciałam zobaczyć czy polędwiczki też będą pyszne. Czy są? Warto zrobić!
 
Składniki:
·       2 polędwiczki wieprzowe
·       1 opakowanie żurawiny
·       4 gruszki
·       Przyprawa do mięsa
·       Sól
·       1 łyżka mąki pszennej
Sposób przygotowania:
1.   Mięso obieramy z błonek, solimy i przyprawiamy przyprawą, następnie umieszczamy w woreczku do pieczenia.

2.   Gruszki obieramy i kroimy na cząstki, dodajemy do mięsa.

3.   Żurawinę również umieszczamy w woreczku.


4.   Zamykamy woreczek.

5.   Zapiekamy 30 minut w 180˚C
6.   Po upieczeniu  polędwiczki kroimy na kawałki i układamy na półmisku.
7.   Wykładamy na mięso gruszki.
8.   Sos z żurawiną zlewamy do małego  garnka.
9.   Mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i hartujemy sos.
10.        Sosem polewamy polędwiczki.
11.        Danie gotowe.







12.        Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz