Kulinarna Chwila: Koszyczki nadziewane twarogiem Kulinarna Chwila: Koszyczki nadziewane twarogiem

czwartek, czerwca 21, 2018

Koszyczki nadziewane twarogiem


Koszyczki nadziewane twarogiem

 
Składniki na masę twarogową:
·       ½ opakowania makaronu typu muszelki lub koszyczki
·       2 kostki twarogu
·       2 łyżeczki cukru
·       1 jajko
·       2 łyżeczki śmietany kremówki
·       ½ opakowania makaronu typu muszelki lub koszyczki
·       2 kostki twarogu
Składniki  na masę śmietankową:
·       200 ml śmietany kremówki
·       2 łyżeczki cukru
·       1 jajko
·       2 łyżeczki proszku budyniu waniliowego
Dekoracja:
·       Np. borówki
Sposób przygotowania:
1.   Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2.   Twaróg ugniatamy widelcem.

3.   Do twarogu dodajemy, cukier, żółtko, śmietanę.





4.   Białko ubijamy i mieszamy z twarogiem.


5.   Tak przygotowaną masą napełniamy koszyczki makaronowe, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym.

6.   Śmietanę  ubijamy, dodajemy cukier, budyń jajko.




7.   Polewamy koszyczki.

8.   Zapiekamy 40 minut w  180°C.
9.   Po upieczeniu można  podawać z ulubionymi owocami.



10.        Danie gotowe.




11.        Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz