piątek, maja 11, 2018

Zupa pikantna z warzywami.


Zupa pikantna z warzywami.



Pożywna , sycąca zupa z warzywami  oraz kawałki mięsa . Prosta w wykonaniu.
 
Składniki:
·       ½ kg szynki wieprzowej
·       2 kostki rosołowe
·       20 dag pieczarek
·       1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej.
·       ½ opakowania marchewki mrożonej – kostka.
·       Szczypta czosnku
·       Trochę imbiru
·       1 łyżeczka sosu sojowego
·       Sól
·       Olej do smażenia
·       ½ opakowania zacierek
·       Chili
·       Przecier pomidorowy
·       2 łyżeczki mąki pszennej
Sposób przygotowania:
1.   Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem soli.

2.   Następnie przekładamy do garnka zalewamy wodą i wrzucamy kostki rosołowe.
3.   Do mięsa dodajemy pokropione pieczarki  oraz marchewkę.


4.   Następnie wrzucamy fasolkę.

5.   Dodajemy zacierki.

6.   Dodajemy imbir, chili, czosnek oraz przecier pomidorowy.

7.   Gdy zupka jest gotowa, rozrabiamy mąkę z wodą i hartujemy zupę, chwilę gotując.
8.   Zupa gotowa.




9.   Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz