wtorek, maja 08, 2018

Roladki schabowe z pieczarkami i papryką


Roladki schabowe z pieczarkami i papryką


Soczyste schabowe  roladki  faszerowane pieczarkami i papryką dobrze sprawdzą się jako danie obiadowe .
 
Składniki:
·       ½ kg schabu
·       15 dag pieczarek
·       Cebula
·       ½ słoika papryki konserwowej
·       Wędzona papryka w proszku.
·       Sól
·       Olej do smażenia
·       Bułka tarta
·       2 jajka
·       pieprz
Sposób przygotowania:
1.   Schab pokroić w plastry i rozbić.
2.   Cebulę obrać, pokroić w kostkę i prużyć na rozgrzanym oleju.

3.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

4.   Doprawiamy pieprzem oraz solą.
5.   Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do grzybów.

6.   Rozkładamy plastry schabu.

7.   Doprawiamy solą oraz papryką.

8.   Na każdy kawałek wykładamy farsz.

9.   Roladki Ciasno zwijamy.

10.        Moczymy w roztrzepanym widelcem jajku.

11.        Następnie  panierujemy w bułce.

12.        Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

13.        Roladki gotowe.


14.        Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz