wtorek, kwietnia 24, 2018

Macaire ziemniaki


Macaire ziemniaki


W innej wersji ziemniaczki jako dodatek do mięsa.
 
Składniki:
·       ½ kg ziemniaków
·       Sól
·       Jajko
·       Przyprawa do ziemniaków Galeo
·       Gałka muszkatołowa
·       Odrobina mąki pszennej
·       15 dag boczku wędzonego
·       Suszony koperek
Sposób przygotowania:
1.   Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.
2.   Po ugotowaniu odlewamy wodę i ubijamy, ubijakiem do ziemniaków.


3.   Doprawiamy  gałką muszkatołową.

4. Dodajemy jajko.

5.   Wsypujemy  koperek.

6.   Boczek drobno kroimy i dodajemy do pozostałych składników.

7. Na koniec dodajemy mąkę.

7.   Wszystko razem mieszamy.
8.   Nakładamy na rozgrzany olej, robiąc kształt racuchów i smażymy z obu stron.

9.   Ziemniaczki gotowe.




10.        Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz