czwartek, marca 29, 2018

Filet zanurzony w cieście naleśnikowym.



Filet zanurzony w cieście naleśnikowym.


Fajna  kompozycja  fileta drobiowego otulonego ciastem naleśnikowym.
Tak przyrządzone polędwiczki  można podać jako przekąskę  i nie tylko.


Składniki:
·       ½ fileta z kurczaka
·       ½ szk. mleka
·       6 łyżek mąki pszennej
·       10 dag, sera żółtego
·       Trochę papryki konserwowej
·       ½ pęczka szczypiorku
·       Sól
·       Przyprawa do kurczaka
·       Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1.   Fileta kroimy na mniejsze kawałki.
2.   Do miski wbijamy jajka.

3.   Wsypujemy mąkę.

4.   Dolewamy mleko.

5.   Wyrabiamy ciasto łyżką.

6.   Paprykę kroimy w paseczki drobne i dokładamy  do ciasta.


7.   Szczypiorek siekamy i również dodajemy do ciasta.


8.   Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy
 do miski.


9.   Mięso solimy i dodajemy przyprawę do kurczaka.

10.                    Fileta przekładamy do ciasta i wszystko razem mieszamy.

11.                    Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

12.                    Danie gotowe.



13.                    Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz