środa, 7 lutego 2018

Schab pod smaczną pierzynką





Schab pod smaczną pierzynką
 

Kotlety schabowe pod aromatyczną kolorową pierzynką.

 
Składniki:
·         ½ kg schabu
·         4 łyżki ketchupu pikantnego
·         4 łyżki majonezu
·         20 dag pieczarek
·         2 cebule
·         Sól
·         Pieprz
·         20 dag sera żółtego
Sposób przygotowania:
1.    Schab kroimy w plastry i rozbijamy.
2.    Cebule obieramy i drobno kroimy oraz prużymy na rozgrzanym oleju.

3.    Do cebuli dodajemy pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.


4.    Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, solimy.


5.    Następnie na każdy plaster mięsa  wykładamy pieczarki.

6.    Majonez mieszamy z ketchupem.


7.    Sosem  przykrywamy pieczarki.

8.    Zapiekamy 35 minut w 180˚C.
9.    Po tym czasie wyjmujemy blaszkę i posypujemy żółtym serem startym na dużych oczkach.


10. Zapiekamy jeszcze 10 minut w 180˚C.
11. Danie gotowe.



12. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj

Muszelkowy zawrót smaków