czwartek, 8 lutego 2018

Schab pod pieczarkową pierzynką



 Schab pod pieczarkową pierzynką
 

Składniki:
·         ½ kg schabu
·         20 dag pieczarek
·         2 cebule
·         Sól
·         Pieprz
·         20 dag sera żółtego
Sposób przygotowania:
1.    Schab kroimy w plastry i rozbijamy.
2.    Cebule obieramy i drobno kroimy oraz prużymy na rozgrzanym oleju.

3.    Do cebuli dodajemy pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.


4.    Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, solimy.


5.    Następnie na każdy plaster mięsa  wykładamy pieczarki.

6.    Zapiekamy  35 minut w 180˚C.
7.    Po tym czasie wyjmujemy blaszkę i posypujemy żółtym serem startym na dużych oczkach.
8.    Zapiekamy jeszcze 10 minut w 180˚C.
9.    Danie gotowe.



10. Smacznego.

1 komentarz:

Drukuj

Sałatka z rzodkiewką i jajkami