wtorek, 6 lutego 2018

Roladki schabowe zapiekane z marchewką




Roladki schabowe zapiekane z marchewką
 
Roladki schabowe nadziewane soczystą marchewką  są rewelacyjne i stanowią miłą odmianę dla tradycyjnych dań.
 
Składniki:
·         1/2 kg schabu
·         2 marchewki
·         5 łyżeczek majonezu
·         3 plastry sera żółtego
·         Sól
·         Pieprz
·         Zioła prowansalskie


Sposób przygotowania:
1.    Schab kroimy w plastry i rozbijamy.

2.    Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3.    Plastry schabu solimy i przyprawiamy ziołami.

4.    Następnie smarujemy cienko majonezem.

5.    Na majonez wykładamy marchew.

6.    Układamy pół plasterka sera.

7.    Na koniec zwijamy ciasno w roladki.

8.    Gotowe roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego.

9.    Zapiekamy 35 minut w 180˚C.
10. Roladki gotowe.



11. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj

Sałatka z rzodkiewką i jajkami