wtorek, 13 lutego 2018

Roladki schabowe nadziewane buraczkami



 Roladki schabowe nadziewane buraczkami



Bardzo fajny i smaczny przepis a zarazem można  wykorzystać buraczki gdy gotujemy barszcz.
 

Składniki:
·       ½ kg schabu
·       3 duże marchewki
·       3  gotowane buraczki
·       Kilka plasterków sera żółtego
·       Olej do smażenia
·       Sól
·       pieprz
·       Mąka do obtoczenia
Sposób przygotowania:
1.    schab kroimy w plastry, rozbijamy.

2.    Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3.    Buraczki również ścieramy na tarce o dużych oczkach.

4.    Plastry schabu rozkładamy, solimy i pieprzymy.

5.    Na każdy kawałek mięsa układamy plasterek sera.

6.    Następnie buraczki.

7.    Ciasno zwijamy w roladki.

8.    Obtaczamy w mące.
9.    Obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron.

10.                      Do brytfanki wlewamy szklankę wody i gotujemy.
11.                      Następnie wkładamy roladki i prużymy.

12.                      10 minut przed końcem prużenia dodajemy marchew.

13.                      Roladki gotowe.



14.                      Smacznego.

1 komentarz:

Drukuj