poniedziałek, 12 lutego 2018

Faszerowane ziemniaczki na kolorowo



 Faszerowane ziemniaczki na kolorowo


Dni są ponure i szare dlatego warto trochę je rozjaśnić nadać kolorowej barwy, może obiadem ?
 
Składniki:
·       5 średnich ziemniaków
·       ½ słoika papryki konserwowej
·       10 dag pieczarek ugotowanych
·       ½ laski kiełbasy np. podwawelskiej
·       10 dag sera żółtego
·       Tymianek
·       Szczypiorek
·       Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1.  Ziemniaki gotujemy w mundurkach.

2.  Paprykę kroimy drobno.

3.  Kiełbasę również kroimy drobno.

4.  Pieczarki

5.  Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.

6.  Szczypiorek oraz tymianek siekamy.



7.  Składniki  na farsz razem mieszamy: ser, pieczarki, paprykę, kiełbasę, szczypiorek,pieprz, tymianek.



8.  Ziemniaki po ugotowaniu obieramy ze skórki, kroimy na połowę i    wydrążamy łyżką w środku otwór.
9.  Łódeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

10.      Nadziewamy farszem.

11.      Zapiekamy w piekarniku 20 minut w 180˚C.
12.      Ziemniaczki gotowe.
13.      Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj

Sałatka z rzodkiewką i jajkami