piątek, 12 stycznia 2018

Udka z kurczaka zapiekane w musztardzie.



Udka z kurczaka zapiekane w musztardzie.

Udka kurczaka to dobre danie na święto lub dzień powszedni. Udka upieczone w glazurze z miodu i musztardy będą miłą odmianą dla waszych bliskich. 
 
Składniki:
·         4 udka z kurczaka
·         1 musztarda francuska z gorczycą
·         2 cebule
·         Łyżka miodu
·         Sól
·         Pieprz


Sposób przygotowania:
1.       Udka kroimy na pół, przekładamy do miski i solimy.
2.       Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.

3.       Musztardę łączymy z miodem, dodajemy cebulę, 

4.       Powstałą mieszaninę wlać do miski z udkami, wymieszać i pozostawić na około godzinę.

5.       Po tym czasie ułożyć udka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekać 35 minut w 180˚C

6.       Po tym czasie dokładamy pieczarki pokrojone i  jeszcze zapiekamy 15minut w 180˚C.

7.       Danie gotowe


8.       Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj