Kulinarna Chwila: Pierś z kurczaka pod porową pierzynką Kulinarna Chwila: Pierś z kurczaka pod porową pierzynką

czwartek, stycznia 18, 2018

Pierś z kurczaka pod porową pierzynką



Pierś z kurczaka pod porową pierzynką
Gdy znudziły się  Wam zwykłe piersi z kurczaka, proponuję  przyrządzić je w zupełnie nowej odsłonie, czyli z porem.
Bardzo prosta i bardzo szybka potrawa a jaka smaczna.
 
Składniki:
·         1 kg piersi z kurczaka
·         20 dag pieczarek
·         1 por ( biała końcówka)
·         20 dag sera żółtego
·         Sos pomidorowy Winiary w opakowaniu
·         Kostka rosołowa
·         Sól
·         Pieprz
·         Olej

Sposób przygotowania:
1.       Mięso kroimy na mniejsze płaty, doprawiamy solą.
2.       W naczyniu rozgniatamy kostkę rosołową i mieszamy z nie wielką ilością oleju.

3.       Następnie takiej marynacie moczymy mięso.
4.       Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

5.       Pieczarki pokrojone podsmażamy na rozgrzanym oleju doprawiając przyprawami pieprzem oraz solą.

6.       Por kroimy w krążki a ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
7.       Sos pomidorowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.


8.       Na mięso wykładamy pieczarki.

9.       Następnie układamy por.

10.   Polewamy sosem.

11.   Na koniec posypujemy serem.

12.   Zapiekamy  35 minut w 180˚C
13.   Danie gotowe.



14.   Smacznego.


1 komentarz: