piątek, października 27, 2017

Zupa ogórkowa



Zupa ogórkowa


Składniki :
·        ½ kg ziemniaków
·        2 szt. marchwi
·        Wywar rosołowy
·        6 dużych ogórków kiszonych
·        Vegeta
·        Koperek suszony
·        Śmietana 18%
·        2 łyżki mąki pszennej

Sposób wykonania:
1.     Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka z wywarem.
2.     Marchew oraz ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach, wrzucamy do garnka.
3.     Dodajemy Vegetę oraz koper i gotujemy do chwili kiedy będą dobre ziemniaki.
4.     W tym czasie rozrabiamy zaprawkę do zupy: 2 łyżki mąki że śmietaną tak żeby nie było grudek.
5.     Do zaprawki wlewamy trochę zupy mieszamy po czy wlewamy cała zaprawkę do garnka i mieszamy, chwilkę zagotować.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz