wtorek, października 10, 2017

Danie Chińskie



Danie Chińskie


Dekoracyjnie wygląda, apetycznie


Składniki
• 2 filety z kurczaka
• Mieszanka Chińska / warzywa mrożone Hortex
• Sól
• Olej rzepakowy
• Pomysł na kurczaka po chińsku – Winiary
• Grzybki mun
Sposób przygotowania przepisu:
 1. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, solimy, , obsmażamy na oleju.
 2. Grzybki moczymy ( 1 godzina ) a następnie drobno kroimy i wrzucamy do kurczaka.
 3. Gdy kurczak jest z każdej strony przesmażony dodajemy mieszankę chińską i 30 minut  prużymy.
4. Pomysł na kurczak rozrabiamy z małą ilością wody i mieszamy z gotową potrawą.
5. Potrawa najlepiej smakuje z ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz